Projekter

DSQ Academy

Projektleder og medstifter

DSQ Academy er et nyt akademi for unge musikere fra hele verden. Den Danske Strygekvartet inviterer ca. 20 elever til 5 dages masterclass på Lundsgaard Gods ved Kerteminde. Akademiets samlede udtryk vil være holistisk og præget af kvartettens egne konkrete erfaringer fra den moderne klassiske musikverden, som stiller meget komplekse krav til de unge musikere. Således vil der inviteres lærere og oplægsholdere fra mange brancher og mange musikgenrer, som vil arbejde med eleverne på mange forskellige planer: Både i den traditionelle lærer-elev form, men også i formater, hvor grænsen mellem lærer og elev i højere grad udviskes.

Læs mere

Klassisk4

Ensembleleder og grundlægger

Klassisk4 er et Silkeborg-baseret ensemble som havde sin debut i 2021 ved en koncert for fulde huse og med cellisten Andreas Brantelid som gæst. Ensemblet er dannet af nogle af de mest anerkendte og erfarne kammermusikere på den danske musikscene, og har som mission at udbrede den klassiske musik i Silkeborg og formidle den til alle aldre.

Læs mere

Skagen Kammermusikfestival

Kunstnerisk leder og grundlægger

Skagen Kammermusikfestival opstod i 2019 ud fra et ønske om at berige byens historie med nye kunstneriske kapitler og fællesskaber. Kunstnerisk leder Ana Feitosas ønske og Kulturhus Kappelborgs vision passede som hånd i handske, og den endelige idé tog form: De største klassiske musikere fra hele verden skulle bringes til Skagen! Det åbner nye kapitler, der på sigt gerne skal bidrage til Skagens kunst- og kulturhistorie – akkurat som kunstnerkolonien i 1870’erne gjorde det.

Festivalen rummer ikke mindre end 6 koncerter, foruden Masterclass for udvalgte nordjyske talenter. Programmet lægger op til 4 dage med plads til musikalsk skabelse og inspiration.

Læs mere

Ildens Kvinder – Passionis de Flamma

Projektleder

Den brasilianske komponist Eli-Eri Moura skrev i 2021 sangcyklussen Passionis de Flamma til sopran Gabriella Pace. Sammen skabte de en række koncerter i Brasilien med et repertoire, der italesætter vold mod kvinder i fortiden og i vores tid. Nu skabes en dansk udgave af koncert-cyklussen, når Gabriella Pace sammen med pianist Christina Bjørkøe og skuespiller Anna Stigsgaard tager rundt i landet med en koncert, der kombinerer Franz Schuberts lieder med Eli-Eri Mouras nye værk— og et helt nyskrevet dansk værk af Eva Noer Kondrup.

I løbet af koncerten vil publikum gå igennem dette enorme univers af smerte og lidelse og bliver dermed inviteret til en refleksion over temaet vold mod kvinder. Koncerten afsluttes med Eva Noer Kondrups stykke, som kalder på et håb om en fremtid med frihed for disse kvinder.